CPN izložba NeMogući dizajn

CPN svečano otvorio izložbu “NeMogući dizajn pred punom Galerijom nauke i tehnike SANU

Centar za promociju nauke 4. marta u 18 časova, u izložbenom prostoru Galerije nauke i tehnike SANU, svečano je otvorio izložbu „NeMogući dizajn“.

Nakon što je moderator izložbe pozdravio veliki broj gostiju, uvodnu reč je održao akademik Zoran Lj. Petrović, direktor Galerije nauke i tehnike SANU. Izložbu je zatim svečano otvorio Slobodan Jovanović Coba, kreativni direktor Centra za promociju nauke.

Po otvaranju izložbe, dr Snežana Ćirić Kostić, docent na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, rekla je nekoliko reči na temu razvoja proizvodnje. Dr Ćirić Kostić je nakon svog govora dodelila nagrade pobednicima konkursa NeMogući dizajn.
Na izložbi će od 4. do 21. marta biti predstavljeni najbolji radovi sa konkursa „NeMogući dizajn“, koji je 2013. godine uz podršku Centra za promociju nauke organizovala Laboratorija „3D Impuls“ Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu. Izložba „NeMogući dizajn“, čiji su autori studenti, mladi dizajneri i inženjeri do 30 godina, predstavlja objekte izrađene na 3D štampaču.

Osim same postavke pobedničkih radova konkursa, tokom izložbe „NeMogući dizajn“ biće održano nekoliko predavanja i tribina, na kojima će se razgovarati o temama koje inventivni dizajn stavljaju u kontekst modernih tehnologija i svakodnevne, praktične primene.

Pogledajte Radove svih učesnika konkursa

CPN izložba NeMogući dizajn

CPN izložba NeMogući dizajn